Coleslaw – En god sallad på julbordet

jul-coleslawHär kommer bilden på ”julcoleslaw”. Glömde den i förra inlägget. Jag är förtjust i den här salladen som jag tycker passar till det mesta. Bra att byta ut mot ris och potatis ibland. Här kommer receptet igen. Om du gör den, låt mig gärna få veta vad du tycker. Det hade varit roligt.

Apelsin och saffrans coleslaw
2 dl crème fraiche
2 dl turkisk yoghurt
3 msk sweet and chilisås
1 paket saffran
1/2 msk socker
1 apelsin, skal och saft 3 msk bladpersilja, finhackad
salt och peppar
4 morötter 1/2 vitkålshuvud, fin strimlat

Blanda ihop crème fraiche, yoghurt och sweet and chilisås. Stöt saffran med socker och blanda i. Vänd ned skal och saft från apelsinen samt bladpersiljan. Smaka av med salt och peppar. Rör ner morötter och vitkål. Låt stå kallt en stund. Servera till skinkan.
Receptet är hämtat ur Nyblom Kolléns lilla julfolder.

Allt gott!

december 23, 2013Permalink