Vilken färg är du?

move_tillbehor2Häromdagen var jag på ett seminarium ”Creative day” där jag bl a lyssnade på en trendföreläsare som visade färgtrender för 2013. Henrick Eriksson från Moltaz design http://www.moltazdesign.se var hans namn och han föreläste även om hur vi lever, äter, umgås och inreder. Intressant och roligt.

Jag måste säga att jag är lite kluven till det här med färgtrender. Ja visst är det trevligt och roligt, det tycker jag verkligen. Men färger är ju högst personligt anser jag och de har stor betydelse i livet.

När det gäller färger i hemmet genom åren kan jag se en ”röd tråd” där lila och grönt har spelat en stor roll. Jag kan också se den röda tråden hos min dotter. Hon har använt samma färger och gör fortfarande. Sådan mor sådan dotter.

Grönt och lila gör mig lugn. Detsamma gäller svart och vitt. De ger en behaglig och lyxig känsla. Kanske därför som de tilltalar mig. Gult och oranget får kreativiteten att flöda medan blått inte alls har någon effekt på mig. Och jag har en blå soffa :-).

Det skulle var väldigt roligt att höra vad du tycker. Hur ser ditt hem ut? Har du en röd tråd som följt dig genom livet? Dela med dig av dina färgupplevelser och gärna med bilder.

Bilden som jag lagt ut denna gång är från Möve och detta tilltalar mig. Så vilken färg är du?

/Monica

 

februari 6, 2013Permalink